събота, 10 март 2012 г.


"Нормалното качество на нормалната наука е слепотата за факти, които тя не може да обясни"
академик А. Дубров

петък, 9 март 2012 г.

Земята крие странни загадки


Палеонтолозите нямат обяснение за необичайните находки В САЩ изкопаха фосил на трилобит, премазан от обувка.

През юни 1968 г. палеонтологът любител Уилям Майстър намира в Ентилоуп спринг, щата Юта, скален отломък, който след обработка разкрива отпечатък от подметка със следи от премазан трилобит върху нея. Анализът на скалния пласт установява, че той се е образувал преди няколко милиона години. Трилобитите са морска екзоскелетна форма на живот. Първите трилобити датират преди около 320 милиона години в топлите морета на Земята. Тези древни праотци на днешните ракообразни преживели своя възход и упадък и преди около 280 милиона години измрели напълно. Примитивните хора обаче са се появили преди около 2-3 милиона години. Това сочат многобройните и недвусмислени доказателства. А модерните хора - хомо сапиенс - и до днес все още не са достигнали възраст от 10 000 години. Така според учените трилобитите и хората никога не са живели по едно и също време. Нещо повече - дели ги пропаст от най-малко 275 милиона години! Не би могло човек да настъпи същество, изчезнало стотици милиони години преди той да се появи. Да не говорим пък за човек с обувки - предмет, свидетелстващ за развита наука и технологичен напредък, коментират палеонтолози.

четвъртък, 8 март 2012 г.


" Науката е неуязвима, докато установява фактите, и жалка, когато се опитва да ги отрича".
проф. Ш. Риши

Къде е големия проблем в нашата цивилизация? Защо толкова хора са нещастни? Проблемът е в така наречената "механистична наука", която и до днес много хора я възприемат едва ли не като единствена вярна. Механистичната наука "погребва" Бога, духа, душата и с успехите си в развитието на техниката се опитва да ги изтръгне от вътрешния свят на човека. Точно тя ни кара да вярваме, че колкото повече вещи имаме, толкова сме по-щастливи. Какво представлява днес нашата ценностна система?
Ако хората сме само някакви комбинации от атоми и молекули в празното пространство, които известно време си взаимодействат, а после изчезват безследно, защо ни е изобщо необходима някаква ценностна система? Но тъй като обществото съществува, някаква ценностна система все пак се е създала.
Крайно време е да се променят нещата и да се погледне към вътрешния свят на човека и към неговата мисия на този свят. И неговата духовност. 2012 година това и означава - ПРОМЯНА към вътрешния мир на човека и ново виждане за света.