петък, 7 ноември 2008 г.

Съществувала ли е мегалитна цивилизация? Митове и факти.






































От столетия хората са се удивлявали на огромните няколкотонни мегалитни постройки, пръснати по света. Кой ги е построил? И с каква цел? Къде са останките на тази мегалитна цивилизация? Стотици години тази загадка е била забулена в мъгла. Преди 200 години първите археолози са смятали, че тези постройки са били построени от първобитни племена, тъй като те датирали към каменната епоха. Това схващане се е наложило и досега. Това е разбираемо, тъй като консервативната наука винаги е смятала, че човечеството е тръгнало праволинейно от примитивен начин на живот към уседнал, докато се стигне до по-сложно технологично и социално устроено общество. Смешни са обаче напъните на някои учени да доказват, че обекти като Стоунхендж или пирамидите в Гиза са можели да бъдат издигнати с елементарни средства. Защото не забелязват, че самият замисъл на постройките е далеч по-сложен. Което значи, че те имат определено значение, че в тях са вложени непознати за нас, съвременните хора, технологии и знания. А щом това е налице, значи налице е и съществуването на мегалитна цивилизация, която ги е построила. Но коя е тя? Има ли запазени останки от тези хора? За щастие, в последно време дръзки изследователи са се натъкнали на интригуващи находки и факти, които доказват, че мегалитна култура наистина е съществувала ! А това променя значително хода на човешката история.
Преди 20 години прочетох една интересна книга „ Били ли са „те” на Земята?”. В нея един от авторите, А.П. Казанцев, е написал материал, в който е публикувал снимки на изображения на лица на човешка раса, намерени в територията на Гватемала, около майанския град Паленке. Странното в тези лица е, че основата на носовете им започва високо над веждите. Днес няма раса с такива носове. Друга интересна подробност е, че главите на тези хора са силно издължени. Антрополозите наричат тези черепи „долихокефални”, т.е. продълговати. Разбира се, някои хора веднага ще възразят, че това е практика на тамошните жители да удължават черепите си чрез болезнени процедури от детска възраст. Но в случая, тук става въпрос за напълно автентични черепи. Интересното е, че хора с такъв тип лица и черепи се срещат не само в Южна Америка, но и в Египет, Индия и в района на Средиземноморието. Точно там са и концентрирани най-много мегалитни обекти, както може да се види на горепосочената карта. Дори и сред някои тракийски изображения от най-ранния период могат да се видят лица с такива носове, както е показано на една от снимките. Случайност ли е това? Тези факти досега упорито са били пренебрегвани от ортодоксалните учени. Защо? Защото това значи да се пренапише цялата човешка история. Това значи да се признае, че човекът не е тръгнал от каменна епоха. Че нашата цивилизация не е единствена, че преди нея е съществувала друга, много по-високоразвита. Но да погледнем внимателно някои факти отблизо. В Египет е намерен древен документ, който учените кръщават Турински кодекс. Този кодекс ни предоставя пълен списък на царе, управлявали Долен и Горен Египет много преди династичния период на цар Менес от Старото царство. Там се споменава, че :
…почитаните Шемсу Хор,13 420 години
Управлявали до Шемсу Хор, 23 200 години
”.
Устната египетска традиция обаче споменава за царе от още по-дълбока възраст- 65 000 години. Последните хора от тази раса са изчезнали едва преди 9000 г. пр. Хр. вследствие сериозен катаклизъм.
Преди 9000 години районът на Средиземноморието доста се е различавал от сегашния. Морското равнище на Атлантическия океан е било много по-ниско от сегашното. Там където се е разпостряло сега Средиземно море, някога е имало гигантски сладководни езера и много открити пространства ( виж картата). Черно море също е било сладководно езеро. По това време протоци като Гибралтар и Босфор още не са съществували. Преди 9000 – 8000 г. пр. Хр. огромните ледници в Северното полукълбо ( Северния полюс е бил в залива Хъдсън, Канада) се стопяват и прииждащото количество вода повдига нивата на океаните. В някакъв момент естествената преграда при Гибралтар, който отделя Атлантическия океан от Средиземноморския басейн, се поддава и позволява на океана да нахлуе в долината. Огромна стена от вода се излива на изток и разрушава всичко по пътя си. Морското ниво продължава да се покачва и накрая около 5600 г. пр. Хр. се поддава и преградата при Босфора. Морската вода нахлува в Черноморския сладководен басейн и така се появява ново море – Черно море.( виж схемата на Черно море). Съществувалата някога цивилизация в този район е била пометена от буйстващото море, но тези които са оцелели са се заселили в района на Египет, Южна Европа, Балканите, чак до земите на днешен Ирак. Една част дори са посетили Южна Америка. Именно тези оцелели хора са основоположници на съвременната цивилизация. Така може да се обясни внезапния разцвет на цивилизации като Египет, Шумер, Индия и в Южна Америка в районите от Перу до Мексико. Жреците на тези новоосновани цивилизации споменават за тази древна раса, която им е оставила в наследство много знания и непознати за нас технологии. Траките също са имали контакти с такива хора. Това обяснява откъде са имали информация за тях, за да ги изобразяват със странните им носове. Също така обяснява откъде са имали нужните знания и технологии за изработване на толкова много изящни златни и сребърни предмети, които днес красят музеите в България. Интересното е, че като изключим долмените в Странджанско, обекти като Перперикон също се вписват в проектите на тази мегалитна култура. Аз лично имах възможността да посетя Перперикон и да се убедя в правотата на предположението си, чиито факти можете да видите тук :http://ahf-fossils.blogspot.com/2015/06/blog-post.html

А сега да обърнем внимание на формата на черепите на тази изчезнала раса. Формата на черепа е необичайна и вероятно принадлежи на много особена, но със сигурност човешка раса, живяла в праисторически времена. Черепът е долихокефален тип, т.е. издължен и прилича на черепите на кроманьонците. Но все пак има разлики. Италианските изследователи Виторио ди Чезаре и Адриано Форджионе посещават Малта в търсене на ключ към загадката. След като разглеждат подробно няколко пъти такива черепи, установяват, че по тях не се виждат краниални свръзки ( естествени шевове, които минават от предния до задния край, където черепът расте заедно с нарастването на годините на детето) и имат абнормално развити темпорални дялове и издълбани и увеличени тилове ( задната част на черепа). Задната част на главата е необичайно дълга. Освен това са по-големи от нормалното. Медицински експерти смятат, че липсата на междинна черепна свръзка е невъзможна, защото в световната медицинска литература не съществуват свидетелства за подобни патологични случаи. Но тъй като черепите са автентични, въпреки липсата на черепна свръзка, то те са абсолютно естествено оформени.
Всички тези факти, изложени дотук, съвсем ясно показват, че мегалитна култура наистина е съществувала. И че това, което съвременната цивилизация е постигнала е благодарение на наследството, оставено ни от предишната. Уважаваният американски философ и историк Томас Самюел Кун ( 1922-1996) пише, че най- големите пробиви в науката се случват, когато странични хора се заемат с даден проблем, защото те не са ограничени от предразсъдъците, които пречат на опитни специалисти да видят очевидното. Според мен, специалистите трябва да се замислят сериозно върху тези думи и да преосмислят досегашните схващания за историята на човечеството.

Александър Филипов

5 коментара:

bogoizbrania каза...

Здравейте, благодаря за статията. Реших да ви притесня с моето мнение, надявам се да ви е интересно и да ви благодаря, защото то се оформи след като я прочетох. Най вече съм благодарен на картата на средиземно море със намалено ниво на водата, така че да се получат три езера. Тази карта според мен е действително съществувала, но така е изглеждал региона до преди около 1000 г. когато точно региона около Малта е региона описван в Библията до времето на Христос.
Обясненията за, и снимките на черети и лица или маски сапоред мен са елементарни фалшификации, дори ако се нуждаете от такива неща мога да намеря хора, които да ви направят, срещу заплащане естественно.
Разрешавате ли да поместя картата в моя блог но със моето мнение за региона?

ahf (Алекс Филипов) каза...

Здравейте,
Нормално е да мислите,че тези черепи и лица които публикувах са фалшификации. Вероятно мислите ортодоксално, т.е. не приемате,че преди нашата цивилизация на Земята са съществували още много други. Това само показва колко слабо сте запознат с археологията. Тези лица и черепи са открити в Перу и са напълно автентични. Могат да се видят в музея в Перу. А там не пускат фалшификации. Що се касае до черепите от Малта, те също са автентични. Просто имат друга структура. По въпроса за картата на Средиземно море, така е изглеждало преди 7500 години, а не преди 1000 години. Нещо бъркате Потопа с Христос. Потопа е описван в Стария Завет, а Христос - в Новия. Освен това времето на Христос е отпреди 2000 години, а не отпреди 1000 години. Съветвам Ви да прочетете сериозно история и археология от специализирана за тази цел литература. Що се касае до молбата Ви да публикувате картата на Средиземно море с Ваш коментар, мисля,че няма да се съглася, защото това ще доведе до изопачаване на истината.

bogoizbrania каза...

Вие наистина вярвате на тези предмети?
Защо мислите, че археолозите имат по различен морал от продавачите на домати например? Ако дадено нещо носи пари и известност, а в случая щом са и в държавен музей и политика! Понятието мислене не може да се окатегоризира с такъв шаблон като "ортодоксално", всеки човек е индивид и залепването на етикети за неговите вътрешни способности е относително. Но сега се сещам за друго, вероятно защитевате достоверноста на такива музейни дрънкулки, защото и вие сте част от някоя подобна схема на пробутване на ментета. Все пак идеята за катастрофи я одобрявам и приемам. А за Понятието "други цивилизации" сте също частично прав, но тези експонати са именно от нашата цивилицация, свят на заблуди и измама. Предишни цивилизации наистина е имало и това се доказва именно с това, че са били различни от манипулираното и наивно поколение от последните 200 - 300 години.
А за снимката си намерих по точна и подробна, все пак вашата бе така направена, че да засегне правилната идея, за което съм благодарен. Пожелавам ви повече ползотворна работа и по малко объркване.
И последно, ако сте чели книги критики на хронологията, лесно ще забележите че от времето на Христос няма повече от 1000г. Не само в археологията, но и в хронологията политиката и итригите са в повече.

ahf (Алекс Филипов) каза...

Очевидно обичате да се заяждате с мен. Фактите които публикувах СА ПРОВЕРЕНИ! Никога не публикувам непроверени факти. А това,че не вярвате на това, което публикувам, си е Ваш проблем. За последното грешите много. Съветвам Ви да прочетете сериозния научен труд на археолога Дейвид Рол " Проверката на времето" ,изд. Мириам" ,1999 г.

Unknown каза...

Не виждам защо въобще отговаряте на "богоизбрания" самият "ник" показва красноречиво менталното му състояние.
Иначе статията е интересна и задава много нови въпроси.Блогът е интересен и аз го чета с удоволствие.Аз също се занимавам с археология и палеоантропология,любителски.Напълно подкрепям твърдението за съществуващи по-стари човешки цивилизации.Вярвам,че рано или късно,класическата история най-накрая ще бъде променена.В настоящето,много открити артефакти които не се вписват в стандартите на консервативните учени,биват потулвани,или забравяни.Според мен самият механизъм на еволюцията, все още не е разкрит напълно.Може би Даарвин е бил на прав път,но има какво още да се желае.интересувам се от произхода на човека и мога да заявя,че официалните находки в музеите са селектирани,така че да паснат на разбирането на съвремените учени.Например,ако се открият останки на човешко същество със съвремена морфология в стари пластове( примерно в плиоцена),веднага се търси пропадане на костите от по-горни(нови) пластове.Ако това не може да се докаже и находката не се дискредитира.Открите косто,просто се забравят.И така обществото не научава за откритието.Именно този филтър основан на предубеждения,пречи на развитието на историята,палеоантропологията и археологията.Наивно и безумно е да твърдим,че човечеството е създало първите цивилизации,едва през последните 6 000 г.