четвъртък, 8 юли 2010 г.
Загадъчния произход на царевицата
Знаете ли, че царевицата, която много обичате да ядете е...изкуствен продукт ! И то сътворена много преди появата на първата цивилизация на Шумер. Нейната поява е загадка за много учени, а родината й е Мексико. И наистина, малко хора се замислят, че ако заровите цял кочан царевица в земята, то няма да поникне нищо. Защото семената са наблъскани едно до друго и няма пространство за растеж. Затова кочанът е създаден за човешка ръка - да рони семената и да ги разпръсква по полето. А възрастта за нейното създаване датира...отпреди 15 000 години ! Говорим за цивилизация, която е познавала генетиката ! Древните маи са казали, че царевицата им била дадена от "царевичните хора". При тях царевицата е била обожествена. В кодексите се среща в образа на красив младеж, чиято глава е удължена като мамул или е украсена с царевични листа. Този младеж, освен че наглежда земеделските работи, е покровител и на числото осем и на деня кан, който в превод означава "зряла царевица". Кои са тези " царевични хора"? Засега науката не може да отговори. Но преди години геоложката Вирджиния Стийн - Макинтайър открива доказателства, че в Централна и Северна Америка е имало викокоразвита култура преди...250 000 години ! Да, цифрата е вярна, като имате предвид, че според официалната наука, Хомо сапиенс се е появил едва преди 100 000 години. Въпреки многото изследвания и сериозни проучвания под натиска на ортодоксалните учени да отхвърли теорията си, тя е била уволнена. Но нейното откритие подтвърждава, че историята на човешката цивилизация е далеч по-древна и сложна.
Бананите, които толкова обичаме са също изкуствен продукт. Те нямат семена и се размножават чрез присаждане. Т.е. пак чрез човешка намеса. Дори и овцата е изкуствен продукт, затова месото й има особен вкус. Всичко това говори за съществуването на една забравена и високотехнологично развита цивилизация, която ни е оставила в наследство тези прекрасни дарове.
Александър Филипов
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар