събота, 15 септември 2012 г.

Експериментът Филаделфия – първата научна телепортация в нашия свят




Първият пробив във времепространството

Първата научна телепортация е била възможна благодарение на разработките на двама учени – Алберт Айнщайн и роденият в Хърватия Никола Тесла. Под тяхно ръководство на 22 юли 1943 г. се провежда секретен военен експеримент, който цели да направи невидим за радарите военния кораб „Елдридж” посредством силно електромагнитно поле.
Военни от САЩ тестват този „генератор на невидимостта” в акваторията на пристанището във Филаделфия.
Екпериментът е бил наблюдаван и от борда на военния кораб „Андрю Фюръсет”. На него по това време е служил матросът Карлос Мигел Аленде, който през 50-те години пръв проговаря за „Експеримента Филаделфия” и само неговите свидетелски показания хвърлят светлина върху първата научна телепортация, направена от човечеството. (Между другото, любителите на конспирацията обичат да разказват и за двама братя – матроси на „Елдридж”, които в момента на телепортацията скачат от борда на кораба и се озовават в 1983 г- – 40 години по-късно от времето си. В интернет дори има публикувани интервюта с тях, които обаче не са научно доказани).

 Експериментът Филаделфия


Целта на „Експеримента Филаделфия” е била чисто военна – да направи бойния кораб „Елдридж” невидим за радарите. Научният опит обаче излиза извън границите на очакваното и плавателният съд изчезва от времето и пространството, което шокира военни и учени.
Огромният кораб изчезнал от водите на Филаделфия, появил се двадесет минути по-късно в Норфолк на 375 мили от там и неизвестно как се озовал отново във Филаделфия – четиричасово пътешествие, което нормално би отнело минимум два дни.
Когато се озовал обратно във Филаделфия, корабът бил обвит в зелена фосфоресцираща субстанция и екипажът му се чувствал недобре физически и психически. Свидетели твърдят, че някои от моряците били „сраснали” с палубата на кораба, а други били буквално изпържени. Явно при пробива във времето и пространството телата се разпадат на атоми и после се събират пак, но учените не са имали контрол върху този сбор. Така човешки тела са били образно взидани в стените на кораба. Оцелелите моряци били с трайни психични травми – почти всички проявили признаци на лудост и не оздравели до края на живота си.

Засекретяването на „Проекта Филаделфия” създава мистерия

Пристанището в Норфолк

С това се слага край на първия СТЕЛТ-проект, тъй като никой не е очаквал, че корабът ще се телепортира и че екипажът му ще пострада толкова сериозно. Години след края “Експеримента Филаделфия” с моряците и офицерите от “Елдридж” ставали странни неща. Някои от тях “замръзвали” за различни периоди и изпадали от реалния ход на времето, а други направо се разтваряли във въздуха и изчезвали завинаги. В същата 1943 г. Никола Тесла внезапно почива, затова военните лесно засекретяват целия му архив. Смъртта му също е обвита в мистерия, като известен е само фактът, че приживе, по време на опита ученият е бил против на борда на „Елдридж” да има екипаж.
Така през 1943 г. посредством мощни електрически генератори човечеството осъществява първата научна телепортация, макар и с не напълно очакван резултат.
Може да се очаква, че 60 години по-късно технологиите са много по-развити и телепортацията е по-лесно осъществима и контролируема, но военните не дават гласност по тези експерименти. В интернет могат да се прочетат много материали, посветени на тунелите във времето, но зад всички тях не стоят научни доказателства.

Няма коментари: