вторник, 26 октомври 2010 г.

Юл Браун и неговото откритие слага прът в бизнеса с петрол!


Един от най-разпространените химични елементи е водород (Н). В много отношения водородът е идеалното гориво, което при изгаряне осигурява големи количества енергия, а единственият продукт от изгарянето му са водните пари. Течният водород служи за
гориво в ракетните двигатели. Изобретен е генератор, който гори смес от водород и кислород с температура 6 000 °C, наречена Браунов газ.
“ Истинското име на Браун е Илия Вълков, роден точно в полунощ на Великден, 1922г. Религиозен по природа, учи за свещеник в семинария. Въпросът за създаване на Брауновия газ му идва наум докато чете Библията, на 17 години. Във Второто послание на св. Петър се казва че един ден земята ще бъде погълната от огън. Той се запитва как е възможно след като по-голямата част от земята е заета с вода. Може би водата може да се превърне в огън…”
Любимата демонстрация на Юл Браун е да измине с кола 1600 км без гориво, само бидон с 4 л. вода и две Браунови батерии, които преобразуват водата в газ.
Брауновият газ е получен чрез електролиза на водата, при която водородът и кислородът се разделят. Това не е нещо ново, нито сложно - електролизата е открита преди близо два века от Фарадей. Новото е, че когато двата газа след това се смесят, дори под налягане, те не
експлодират, а се свързват мирно и тихо. “От вода и пак на вода с чиста енергия, която може да пречисти водата, въздуха, храната, въобще света.”
Така Браун формулира сам своето откритие.
Пламъкът на двата газа е с особени свойства: без да използва кислорода наоколо, той може да реагира и да топи всякакви материали - реже стомана като кашкавал, топи и споява, изгаря и разгражда радиоактивни и токсични отпадъци, прави от водата гориво, произвежда електричество, създава вода в пустинята, суши въглища, пречиства рудата и т. н. -
безброй приложения във всички области на живота. При това пламъкът се „държи” като разумно същество - сам повишава или намалява температурата си според материала, който се поднася пред него. Тези свойства на газовата смес още не са разгадани и описани в научно издание.
През 1977 и 1978 г. Юл Браун патентова своя газ и генератора за него в Австралия и в САЩ. Въпреки огромния научен и медиен интерес обаче, въпреки многото демонстрации, лекции, семинари откритието не е прието и до днес. Все още липсва обяснение защо пламъкът действа избирателно към всеки материал и в каква реакция влиза с него. Хипотезата, че водородът и кислородът се държат не в обичайното състояние, не стига да обясни това странно поведение, което сякаш е извън физичните и химичните закони.
През 1981 г. Юл Браун основава фирмата „Brown Energy” в Сидни и започва да прави генератори. През 1984 г. продава първия на Китай, където и досега го използват за изгаряне на радиоактивни отпадъци. Генератори има и в Южна Канада. Производството на единични бройки обаче е скъпо и Браун пуска фючърсни акции.
Събира огромна сума, но не я използва рационално. Той разбирал от наука, но не и от бизнес. Освен това бил необщителен, даже параноик - страхувал се да не откраднат изобретението му, затова отказал офертите за съвместна дейност, фирмата му стига до фалит и избухва скандал. В него към излъганите вложители се присъединяват скептичните учени, както и конкурентните газовии автомобилни концерни.
Стига се дотам, че през 1992 г. Юл Браун заминава тайно за САЩ и живее там почти до смъртта си през 1998 г. Умира като последен бедняк в болница в Рькууд, близо до Сидни, от остра сърдечна и бъбречна недостатъчност.
Погребан е в местното гробище а цялото му имущество, работилницата и инструментите са продадени на търг за погасяване на дълговете му. Не е оставил наследници, а сроковете на патентите му отдавна са изтекли.
Петролните гиганти, няма да позволят широко потребление на това откритие... докато не се изчерпа газа и нефта. Или докато не строшим главата на този алчен и хищен змей наречен невинно "Седемте сестри" ("Seven sisters"). Заради чиито интереси англо-америка е организирала кървави революции и атентати по света.
Лихваро-пиратите деградираха в консуматорщина и разхищения, угнетяваха достатъчно заради алчните си интереси. Време е за нов свят, съобразен с Природните закони, с уважение към земните творения и ресурси, а не алченсебекористен див капитализъм.
Историята на човечеството доказва, че всяко нещо има начало, разцвет, упадък и гибел. Гибелта на този лихваро-пиратски терор е близка. Но нищо ново не се ражда без болки, кръв, смелост и себеотрицание.
Трябва да сме готови всеки миг...

Юл Браун (Илия Вълков): “Няма енергийна криза!”
( интервю с големия българин)
Ако щете, вярвайте: "Има криза от невежество", твърди нестандартният българин...

Илия Вълков или както е по–известен по света като Юл Браун е създателя на така наречения браунов газ. Това е газ, който гори с над 6 хиляди градуса по целзии, което е смятано за една от най–високите температури на земята. Историята на Илия Вълков е доста интересна сама по себе си. Роден на 20 април 1922 г. той още от малък бил запленен от нещо, което прочел в Библията. Именно бил запленен от това, където Господ е казал, че ще
направи, така че моретата да се запалят, затова той решил, че щом Господ може, значи и той не би трябвало да изпитва проблем да постигне този ефект. Години по–късно така нареченият браунов газ е неговият начин да запали водата, защото е резултат от горене на водород и кислород.
В цял свят има 14 държави, в които има фирми, произвеждащи генератори за такъв газ - България не е между тези 14 държави. Едно от много интересните неща относно този газ е това, че с негова помощ автомобил изминава над 1600 км само с 4 л вода и две браунови батерии. Наскоро беше показан българин, който направил така, че електричеството може да е почти безплатно. Колко ли още такива незнайни за нас българи има?

2 коментара:

Анонимен каза...

даааааааа,Стефан Маринов например,тестатика

Анонимен каза...

България има умни учени и прости политици. Така е открай време. Ако не се съобразявахме с "батковците" от Изтока и Запада, отдавна да сме "земен рай", както в химна ни. Е, някога ще купим скъпо и прескъпо същата тази технология, която показаха по българската телевизия преди повече от тридесет години. Не помнех името на учения, но помня коментарите в семейството ми. Дано поколението на децата ни се усети, че новостите трябва да се пробват, а не да им се надсмиваме. Нищо не се е променило за последните четиридесет години. Каквото ни кажат "големите", без да му мислим, бързичко се подчиняваме. А БОИНГ, компютрите, Брауновият газ - всичко това можеше да е Българска марка, за Българско добро, но...